Winkelwagen

Electronisch roken

Alles over het in gebruik nemen van een e-sigaret en het onderhoud.

Hoe werkt een elektronische sigaret?

Een elektronische sigaret bestaat in de meeste gevallen uit een batterij en tank (clearomizer). In de tank zit een zogenaamde coil (lont) die bestaat uit een gloeidraad met katoen eromheen. De coil neemt de e-liquid op en indien de vuurknop op de batterij wordt ingedrukt verhit de coil de e-liquid waardoor er damp ontstaat. Deze damp wordt vervolgens geïnhaleerd.

Je elektronische sigaret gebruiksklaar maken

Batterij

Zodra je jouw nieuwe elektronische sigaret ontvangt is het zaak om de batterij eerst helemaal op te laden. Dit verlengt de levensduur. Indien je een eGo model hebt, draai de batterij dan niet te vast op de lader. Een handige manier om dit te doen is de lader eerst aan de stroom te hangen, en vervolgens de batterij erop te draaien tot het moment dat deze contact maakt. Dit is te zien aan het lampje op de lader welke naar rood verspringt zodra de batterij en lader verbonden zijn.

Is je batterij opgeladen en klaar voor gebruik? Druk dan 5 a 6 keer snel achter elkaar op de vuurknop om de batterij in te schakelen. Het lampje bij de vuurknop zal een aantal keer knipperen ter teken dat hij is ingeschakeld. Het uitschakelen van je batterij gaat op dezelfde manier.

Claeromizer

Vul de clearomizer (tank) tot de max die staat aangegeven op de zijkant. Indien er geen max streepje op de tank zit vul de tank dan tot 80%. Dit voorkomt eventuele lekkages. In de clearomizer zit een coil (lont). Nadat je de clearomizer gevuld hebt is het verstandig deze een paar minuten weg te zetten voordat je hem gebruikt. Dit geeft de coil de tijd om verzadigd te raken met liquid en voorkomt een verbrande smaak. Als je een nieuwe coil plaatst in je clearomizer dien je deze voor de eerste keer gebruik altijd even te laten rusten.

Onderhoud

Wil je zo lang mogelijk plezier beleven van je elektronische sigaret ga er dan voorzichtig mee om en onderhoud hem goed.

Tijdens het gebruik kan er condensvorming ontstaan op het contact puntje van de batterij. Dit kan de werking van je e-sigaret beïnvloeden. Zorg er daarom voor dat elke keer als je de batterij aan de lader legt, je het contact puntje eerst even schoonmaakt met bijvoorbeeld een stukje keukenpapier of een wattenstaafje.

Je clearomizer kan je eens in de zoveel tijd helemaal schoonmaken. Om je clearomizer schoon te maken haal je deze zo ver als het kan uit elkaar. Spoel de losse onderdelen vervolgens af onder warm water en maak alles droog met een doek. Gebruik geen schoonmaakmiddelen! Let er bij het in elkaar zetten van je clearomizer goed op dat alle siliconen ringetjes nog op de plek zitten waar ze horen. Indien dit niet het geval is kan je clearomizer gaan lekken. Ben je onverhoopt een ringetje kwijt neem dan contact op met onze klantenservice. Voor sommige modellen hebben wij reserve ringen liggen.

Bij alles geldt: vast is vast. Draai alle schroefdelen goed vast maar overdrijf niet, dit kan je elektronische sigaret beschadigen.


Sale