Winkelwagen

Introductie: de elektronische sigaret


J WELL Vaping hoe werkt een elektronische sigaret

 

Vele rokers komen ergens in hun rokers-bestaan op een punt dat ze willen stoppen met deze gewoonte. Hiervoor zijn verschillende methoden beschikbaar; van ‘gewoon’ cold-turkey en cursussen tot hulpmiddelen als nicotinepleisters, kauwgom en lasertherapie. Het stoppen kan iedereen, maar volhouden is een tweede. Sinds enkele jaren is er een andere methode op de markt: de elektronische sigaret. De hoe en wat van de e-sigaret wordt in dit artikel toegelicht.

Wat is elektrisch roken?

Elektrisch roken, ook wel dampen genoemd, is het inhaleren van damp die wordt gegenereerd in een elektronische sigaret. De damp die ontstaat bevat een smaak en wel of geen nicotine. Er is een grote variatie aan smaken op de markt, verkrijgbaar in verschillende nicotine gehaltes.

Hoe werkt een e-sigaret?

Elke e-sigaret werkt in de basis hetzelfde. Een e-sigaret heeft een herlaadbare batterij en een zogenaamde clearomizer (tank) waar een e-liquid ingaat die een smaak en wel of geen nicotine bevat. In de clearomizer zit een coil (verdamper). De coil wordt geactiveerd door op een vuurknopje te drukken, of door inhalatie-activatie, waarna de coil verhit en de vloeistof wordt omgezet in damp.

Effectiviteit en gezondheid

Doordat bij het gebruik van een e-sigaret niet alleen de nicotinebehoefte, maar ook de handelingen die bij het roken horen worden bevredigd, wordt de e-sigaret door veel mensen gezien als één van de meest effectieve hulpmiddelen bij het stoppen met roken.

In tegenstelling tot reguliere tabaksconsumptie bevat de damp uit een e-sigaret geen kankerverwekkende of giftige stoffen zoals teer, koolmonoxide, formaldehyde en stikstofoxide. Wel zit er, indien men hiervoor kiest, nicotine in de damp. Nicotine is niet kankerverwekkend. Naast de gezondheidsvoordelen is het gebruik van de e-sigaret ook nog vele malen goedkoper dan regulier roken.

Natuurlijk is helemaal stoppen met roken of dampen het beste, maar omdat dit voor velen een moeilijk proces is geloven wij in de e-sigaret als minder schadelijk alternatief naar een rookvrij bestaan.

Beginnen met elektrisch roken

De meeste mensen die al eens hebben rondgekeken weten dat er een grote hoeveelheid aan modellen op de markt is. Als beginnende damper adviseren wij een starterkit. Een starterkit bestaat altijd uit een batterij, oplader, claeromizer en coil. De coil, ook wel atomizer genoemd, is het verwarmingselement die de e-liquid omzet in damp. Naast de starterkit heb je ook een e-liquid nodig. E-liquids zijn er in verschillende sterktes nicotine. Indien je light sigaretten rookt adviseren wij een nicotinegehalte van tussen de 3 en 8 milligram nicotine. Rook je normale sigaretten ga dan voor een nicotinegehalte van tussen de 11 en 16 milligram. Probeer vooral meerdere smaakjes, zodat je erachter komt welke jij lekker vindt.

Kom je er online niet helemaal uit, neem dan contact met ons op of kom langs in één van onze winkels voor een passend advies.Sale